Menu Luk

Master overbygningsuddannelse i Carl Rogers klientcentrerede terapi

En 1 årig Master overbygningsuddannelse i Carl Rogers klientcenterede terapi.  (svarer til 5 etcs point)

“True empathy requires that you step outside your own emotions to view things entirely from the perspective of the other person.”
                                                                           Carl Rogers.

Gennem mange år har den danske psykoterapi scene været domineret af forskellige opdukkede terapi retninger, der på mange måder har givet deres bidrag til de teknikker og filosofier man som terapeut har brug for, for at udøve sit erhverv og hjælpe mennesker.
Det er sådan, at den terapeutiske situation i praksis ikke kan blive god nok ud fra bare en retning. Og uddannelsesleder Lene Jernov har, blandt andet gennem sin uddannelse og sit arbejde som underviser på det tidligere Institut for Gestaltanalyse, sammen med Niels Hoffmeyer,  altid forfægtet, at det at administrere den terapeutiske situation krævede, at man kunne mere end at lave en bestemt terapiform.

Dette institut og vores nuværende: institut for gestaltuddannelser, har stået og står for at udgangspunktet for, at der overhovedet kan foregå en forandring og udvikling i det enkelte mennesker er, at det bliver oplevet empatisk, positivt inderligt og kærligt og på den måde finder ind i sig selv, og kan blive den person, man er inderst inde, uden at der er nogen der overtager og fortæller, hvordan man skal være.
Undersøgelser viser, at hvis det ikke foregår, sker der ingenting i terapien eller endnu værre, mennesker med et svagt jeg bliver endnu mere umyndiggjort og undertrykt uden at finde deres eget liv og retning.

Modsat viser undersøgelserne, at i en meget lang række af tilfælde, er det sådan, at Rogers betingelser for personlighedsforandring, når de bliver praktiseret på den måde han lærte os det, giver mindst 90% af virkningen i terapi og resten handler om undervisning og andre terapiformer.

I Danmark og andre steder bliver det at udøve det og kunne det Rogers står for, ikke trænet i det omfang det skal trænes for at virke. Der er en stor tendens til, at prøve at løse problemerne klienten har, i stedet for at lære klienten selv at løse problemerne gennem empati og ikke dirigerende terapi.
Derfor er det forkert at der ikke findes en egentlig fokuseret træningsuddannelse  i Rogers her i Danmark.
Derfor udbyder vi denne Master overbygningsuddannelse i Carl Rogers klientcentrerede terapi.

Uddannelsen foregår over 5 x 2 dage fordelt på ca 8 mdr. Emnerne der bliver fokuseret på og optrænet er Carl Rogers:

”6 nødvendige og tilstrækkelige betingelser for terapeutisk personlighedsforandring”

Undervisningen vil lægge sig op af de betingelser og træne dem hos deltagerne og der vil blive undervist i teorierne og værdierne bagved.

Betingelserne er:

1 Kontakt
2 Inkongrurens
3 Kongruens
4 Betingelsesløs positiv interesse i klientens oplevelsesverden
5 Empati
6 Aktiv lytning

Modulerne vil være en blanding af undervisning, demonstrationer, træning, opsamlinger og supervision.

Du melder dig til et hold af 5 gange 2 dage.

Tider for modulerne:

 
Hold CR 10
 
 
 
 

Pris for hele Master overbygningsuddannelsen:
14.700 kr ialt. Dvs. 2940 kr pr modul.

Du bestiller en master overbygningsuddannelse på 5 moduler og kan betale for et modul af gangen. 
Bevis udstedes ved fuldført uddannelse. Max deltager antal er 10

Lederne på kurset:
Lene Jernov, og Birdy Grosen Hylleberg

Tilmelding eller spørgsmål:

Obs. Når du tilmelder dig til et hold accepterer du vores handelsbetingelser. Disse kan læses på hjemmesiden under praktiske oplysninger.

Handelsbetingelser

Link til mere om Carl Rogers